Vinteren har ramt Danmark og det er på tide at få dine vinterdæk frem.

Vintervejret er kommet til Danmark og det er for alvor blevet tid til at få vinterdæk på bilen. Det betyder desværre også at de flotte alufælge skal af bilen og erstattes med dæk der kan klare sne, is og frost. 

Det betyder også at, hvis ikke du allerede har dem, at du skal ud og investere i et sæt nye fælge. Her kan du til vinter nøjes med sorte stålfælge, de koster dog stadig nogle tusinde kroner. Penge specielt kvinder hellere vil bruge på sko, tasker, kjoler, frækt lingeri eller café besøg. Der er dog ikke virkelig nogen vej udenom, da vintervejret bestemt ikke er egnet for dine sommerdæk.

Vinterdæk har ikke alene et helt andet mønster end sommerdæk. De har også en helt anden gummiblanding der sørger for at dækket også er fleksibelt i frostvejr. Kører du på sommerdæk om vinteren, så skal du forvente at have en 230% længere bremselængde. 

Hvis du er en af dem der ikke ønsker at skifte dæk et par gange i året, så findes der alternativer. Du kan nemlig få et dæk der kan bruges hele året rundt. Derfra kommer også navnet helårsdæk. 

Helårsdæk – hvad er fordele og ulemper.

Helårsdæk har nogle fordele og de har bestemt også nogle ulemper. Fordelene er at du slipper for at skulle skifte dæk et par gange om året. De sidder jo på bilen hele året rundt. De gør også at du sparer penge på et ekstra sæt fælge. Ulemperne er at de ikke er lige så gode om vinteren som vinterdæk. Omvendt er de heller ikke helt så gode om sommeren som sommerdæk. 

Selvom vinterdæk og helårsdæk har næsten samme mønster, er de ikke helt af samme substans. Da gummiblandingen i dem ikke er nær så blød som i vinterdæk har de ikke samme fleksibilitet. Dermed er det at tage vinterdæk / sommerdæk varianten altid den mest sikre løsning.