Lige nu investerer de fleste folk manuelt, fordi dette har været standarden i mange mange år. Det er også den absolut nemmeste måde at kontrollere, hvad man investerer i. Man overlader nemlig ikke sine penge til andre mennesker, og dermed bevarer man 100% kontrol.

Investeringer igennem banken

Det næste skridt mange tager er at investere med sin bank eller gennem sin bank. Din rådgiver har nok præsenteret dig for en eller anden investering, han eller hun gerne vil have dig til at købe ind i. Problemet med disse investeringer er dog, at de er meget dyre, når man kigger på administrationsomkostningerne.

Investeringer i indeks

Søger man lidt ekstra rundt på Google, så kan man hurtigt finde ud af, at Nordnet har meget fordelagtige priser, hvis man investerer i deres egne indeks. Det er så vidt vi husker kurtagefrit, og den årlige omkostning er meget lav. Det kan i mange tilfælde godt betale sig at vælge disse indeks hos Nordnet i stedet for hos din egen bank.

Hvis du ikke vil tage sagen i egen hånd

Der kan være mange gode grunde til at du ikke ønsker at investere i indeks, fonde eller lignende. Måske har du mere risikovillighed. Mange har dog ikke alt for meget ekstra tid, og man kan derfor overveje om man ikke skulle outsource sine investeringer ved at følge en trader ved hjælp af teknologien “copy trading”. Denne teknologi er blevet udbredt af eToro, og det er muligt at anvende den her i Danmark. Traderen behøver ikke at bo her i landet, og hvis du klikker på linket for oven, så får du den nemmeste måde at komme i gang på.

Nu hvor du alligevel er i gang med at læse om investeringer, så kan du tjekke Danske Banks hjemmeside for at finde ud af hvad de tager i administrationsomkostninger, hvis du vil investere igennem dem. Sammenlign dette med andre steder for at tage et godt valg.