Har du tænkt over, hvilke dyr der findes i din have? På husoghaveguide.dk kan du læse meget mere om din have samt hvilke dyr du kan finde rundt omkring i din have. Der er mange flere, end du sikkert lige regner med.

Ved at gå på udforskning kan du støde på mange flotte og fascinerende skabninger. Du finder alle former for dyr i mange størrelser og farver. Du kan indfange dem lige så stille, for at studere dem nærmere – så længe du husker at slippe dem ud igen kort efter på det sted, hvor du fandt dem.

Edderkopper

Har du nogensinde spurgt dig selv: Hvilke edderkopper har vi i Danmark Der findes faktisk mange forskellige arter. De mest kendte er korsedderkoppen og husedderkoppen – også kaldet jagtedderkoppen. Det er den edderkop, der kan blive størst her i Danmark.

For mange vil den overraske på en dårlig måde på grund af sin størrelse. Men den har netop navnet, og størrelsen, af en grund. De er gode jagere, og de er faktisk nyttige at have i- og omkring dit hus og din have. Her kan de fange insekter og myg, så de i det mindste ikke er til gene for dig.

Fugle

I haven kan du også finde mange forskellige fugle. Der er et studie i sig selv at sidde inde på den ene side af vinduet og holde øje med fuglene ude på den anden side i fuglehuset. Alt fra solsorte, gråspurve, blåmejser, rødkælke og mange flere kan du være heldig at få øje på. Mange fugle har utroligt flotte farver.

Insekter

Også insekter findes der massevis af, og her er tusinder af arter og mærkeligt kravl at finde. Her er det en god idé at låne en bog om insekter, så du kan se insekterne i bogen, og herefter gå på jagt efter dem i naturen. Det er en spændende verden, der er lige ude på den anden side af døren, som kun venter på at blive udforsket.