Der er mange ting der skal tages hensyn til, når man skal afsted på praktik i udlandet. Man skal både tænke på det faglige, det kulturelle og ikke mindst det sociale aspekt. For at få det bedste ud af din praktikperiode i Danmark, så følg disse gode råd.

Tænk over dine faglige mål

Inden du rejser afsted, så tænk over hvilke faglige mål du har med din praktikperiode. Hvad vil du gerne lære? Hvilke kompetencer vil du gerne udvikle? Når du har styr på dine faglige mål, så er det nemmere for dig at finde den rette praktikplads.

Find ud af hvad der forventes af dig

Når du skal finde praktikplads, så spørg altid ind til forventningerne. Hvad forventes der af dig i praktikperioden? Skal du følge et bestemt skema? Skal du have et bestemt antal timer? Det er vigtigt at have styr på forventningerne, så du kan planlægge din praktikperiode på den bedst mulige måde.

Sæt dig godt ind i dansk kultur

Danmark er et af verdens mest liberale lande, men der er stadig nogle kulturelle forskelle, du skal være opmærksom på. Sæt dig godt ind i dansk kultur, så du ved hvad der forventes af dig, og så du kan undgå at komme til at gøre noget, der kan virke stødende.

Vær åben overfor nye mennesker og nye oplevelser

Når du er i udlandet, så er det en god idé at være åben overfor nye mennesker og nye oplevelser. Gå på opdagelse i byen, prøv nye madsteder og snak med de lokale. På den måde får du den bedste oplevelse af dit ophold i Danmark. Især hvis du er ude efter at prøve helt nye ting, så kan det anbefales at prøve et af de mange tilbud der findes af praktikmuligheder.

Hvad skal du overveje inden du går i gang med at søge praktik?

Når du skal i gang med at søge praktik, så er det en god idé at have styr på nogle få ting.

  • Hvilken type praktik søger du?
  • Hvor længe vil du gerne være på praktik?
  • Hvor vil du gerne være på praktik?
  • Hvad er din uddannelse?
  • Hvad er dine faglige mål for praktikken? Find ud af hvad du gerne vil med din praktik, så det bliver meget lettere for dig at finde den rette virksomhed, hvor du kan få en god oplevelse.