Skal du have en hjemmeside, enten til privat brug eller i forbindelse med en virksomhed, kan det heldigvis gøres i meget enkle trin – og helt uden teknisk viden. Det kræver blot, at du ved, hvor du skal oprette dig, for at få den ønskede hjemmeside.

Find det rette domænenavn

Du skal først finde frem til et ønsket domænenavn. Det kan være svært at finde det helt rette, for når først du har valgt et navn, kan du ikke bare skifte. Du hænger altså på det fremover og muligvis for altid.

Det skal gerne afspejle, hvad siden handler om, samtidig med at det ikke skal være for langt og indviklet, så folk ikke kan huske det. Tænk dig godt om, og når du har fundet det helt perfekte navn, skal du tjekke, om det er ledigt. Hvis det er, kan du købe med få klik.

Find et godt webhotel

Et webhotel er dem, der står for driften af din side. Derfor skal du finde et webhotel, der lever op til dine behov. I starten er behovene måske ikke så store, og derfor kan du med fordel starte småt med den billigste mulighed. Her er der nemlig, modsat domænenavnet, rig mulighed for at skifte undervejs.

Lav indhold på siden

Dernæst skal du lave indhold til din side. Inden skal du dog have styr på menu og opstilling. Her kan du gøre brug af de smarte hjemmesidebyggere, der findes derude, der er lidt som at klippe og klister.

Når det er på plads, er det bare med at lægge indhold ud på siden, som du tænker, at dine besøgende har brug for. Det er en god idé at tænke som den besøgende i hele processen. Hvad vil du forvente at møde på siden, når man klikker ind på den, ud fra domænenavnet? Og hvilke informationer forventer man, at få præsenteret.