Alt du skal vide om at have en ulykkesforsikring 

En af de vigtigste forsikringer, som du bør anskaffe dig, er uden tvivl en ulykkesforsikring. En ulykkesforsikring er den forsikring, som dækker over ulykker. Det vil sige, hvis du bliver skadet og/eller kommer ud for en ulykke. Det kan f.eks. være et biluheld eller et cykelstyrt. Hvis du ikke har en ulykkesforsikring, så kan du ikke få erstatning, hvis du f.eks. får brug for særlig transporthjælp efter at have brækket et ben. Mangler du en ulykkesforsikring, kan du få billig ulykkesforsikring her. 

Hvad dækker en billig ulykkesforsikring? 

En billig ulykkesforsikring dækker over hændelser, der ender i personskade. Det er forskelligt, hvad de forskellige forsikringer dækker. Det kommer naturligvis an på forsikringsselskabet, men allermest kommer det an på, om du har en almindelig eller udvidet ulykkesforsikring. Normalt er tandskader f.eks. ikke en del af den almindelige og billige ulykkesforsikring. Det kan man dog få som en del af ens ulykkesforsikring, hvis man er interesseret i det. Det kan dog også være andre ting, såsom erstatning ved erhvervsevnetab. 

Du kan også vælge, hvornår du vil dækkes af forsikringen – jo mindre du dækkes, jo billigere ulykkesforsikring kan du få. Du kan netop vælge kun at blive dækket i fritiden, hvis du gerne vil spare penge. Det vil sige, at du ikke bliver dækket, når du er på arbejde. Hvis du gerne vil dækkes døgnet rundt, så skal du have fat i en heltidsulykkesforsikring. 

Hvem bliver dækket af ulykkesforsikringen? 

Det er helt forskelligt, hvem der bliver dækket af din ulykkesforsikring. Det kommer nemlig helt an på, hvem du betaler for. Du kan f.eks. blot vælge at betale for dig selv eller du kan vælge at betale for hele din familie. Det skal bare aftales med dit forsikringsselskab, da navnene skal skrives på forsikringspolicen. Ofte har familier en fælles ulykkesforsikring, da man tit kan regne med at få en god pris, hvis hele familien bliver dækket af samme forsikringsselskab. Studerende og unge har dog ofte god mulighed for at få rabat, hvis de ønsker en forsikring. Her kan det i hvert fald anbefales at kigge efter studierabat eller ungerabat. 

I hvilke tilfælde dækker forsikringen ikke?  

Der er visse tilfælde, hvor forsikringen ikke dækker – eller kun dækkes delvist. Det kan f.eks. være, hvis du bliver skadet, imens du har været påvirket af alkohol eller andre euforiserende stoffer. Det vil sige, at hvis du falder på cyklen efter at have drukket, så får du ikke penge fra forsikringen. Du bliver heller ikke dækket, hvis du bliver skadet på grund af en sygdom. Det vil f.eks. sige, at hvis du falder om på grund af en sygdom og slår hovedet, så dækkes det ikke af forsikringen. Den dækker derudover heller ikke, hvis du har forårsaget ulykken med vilje eller har opført dig ulovligt. Det vil sige, hvis du selv klatrer op i et træ og hopper ned og brækker armen, så dækker den ikke. Der er også visse sportsgrene, hvor skaderne ikke bliver dækket, hvis man har dyrket dem. Det er f.eks. sportsgrene såsom faldskærmsudspring.